my-it

my-it

A YouTube nyilvános Web-mozit tervez

2011. június 05. - wilee

 Egy amerikai médiaközlemény szerint a YouTube teljes hosszúságú mozifilmeket kínál az interneten. A szolgáltatás ingyenes lesz a felhasználók számára, a bevételt a reklámokból nyernék.

Az új ajánlat indulását nagyjából az elkövetkezendõ 30-60 nap közé lehet tenni, ha "minden jól alakul" - idézte a 'Cnet News' egy közleményében. Még az is lehetséges, hogy az online-mozi már karácsony elõtt megnyitja kapuit. A tárgyalások jól alakulnak, egy nagy hollywoodi stúdióval már majdhogynem lezártnak tekinthetõek.

A felhasználók számára ingyenes lesz a kínálat. A bevételeket így reklámok útján kell biztosítani. Még az nem tisztázott, hogy a reklámok a filmek elõtt, közben, vagy utána kerülnek vetítésre. A Google-nak egészen konkrét elképzelései vannak arról, hogy a reklámokat hogyan kellene beágyazni a filmekbe, de egyelõre nem kívánnak nyilatkozni róla. A tárgyalások jó irányú alakulása ellenére még vannak különbözõségek a portál és néhány filmstúdió között. Õk a YouTube-nak csak kisfilmeket nyújtanának át.

Pont ez lehet egy fordulópont. Az olyan kisfilmek, mint vicces és személyes videók, valamint zenei klipek tették a YouTube-ot népszerûvé, milliók használják, igaz, pénzt alig nyertek vele. Hatalmas ellenpélda az amerikai online-filmeket vetítõ Hulu. Reklámokkal támogatott filmkínálatával és TV-sorozataival ugyanannyi bevételt ért el tavaly, mint a YouTube - csakhogy mérföldekkel kevesebb felhasználó mellett.

A YouTube számára egy ilyen játszma aranyat érhet. Ráadásul a Google-leányvállalat ezzel véget vethet a kalózkodási problémáknak. Ezzel a YouTube lenne a legújabb blockbuster, amelynek köszönhetõen például megszûnnének a rossz minõségû, és részletekbõl összetákolt kalózvideók. Minek is lopjon az ember, ha megkaphatja ingyen is?

Nekünk európaiaknak azonban mindezek lehet, hogy csak érdekes hírek. A YouTube ugyanis, hasonlóan a Huluhoz, kizárólag Amerikában tervezi az online-mozi üzemeltetését - sajnos.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://my-it.blog.hu/api/trackback/id/tr122959051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása